ИСТОРИЯТА НА КАФЕ GARIBALDI

GARIBALDI CAFFE mrcoffee.bg

История на кафе GARIBALDI !!!

 

– КОМПАНИЯ –

 

СЕМЕЙНА ИСТОРИЯ

 

НИЕ СМЕ GARIBALDI – Нашите клиенти винаги са познавали и оценявали нашето кафе. Но не всеки знае, че нашата компания внася най-добрите суровини от страните производителки по целия свят, като ги изпича експертно и ги смесва в ревностно пазен таен традиционен процес.

През 1920 г. Гулиелмо Гарибалди / GARIBALDI започва да продава кафе и подправки в своя магазин под аркадите на Киавари, като разумно смесва най-качествените кафета и предлага на клиентите си еспресо с превъзходно качество.

Занаятчийската работилница прераства във фирма. Синът му Адриано поема управлението и продължи да го разширява в голям кафе бизнес, печелейки пазари по целия свят.

През 2014 г. щафетата се предава на синовете на Адриано – Мирко и Фабрицио. Те са прегърнали наследството на баща си и дядо си, управлявайки фирмата със същия професионализъм, ентусиазъм и набито око за качество и превъзходство, които са отличителните белези на семейство Гарибалди.

 

 

 

Италиански патриот и партизански водач на Рисорджименто. Той е републиканец. След завладяването на Сицилия и Неапол значително е допринесъл за постигането на италианското единство под управлението на Савойския кралски дом.
Гарибалди е роден на 4 юли 1807 г. в Ница, тогава френски град. Но от 1815 до 1860 г. е включен в Кралство Сардиния-Пиемонт.
Качествата, които Джузепе Гарибалди демонстрира – умение като генерал, изключителна лична смелост, сила на лидерство и решителност никога да не се предаде на враговете на В Италия е смятан за самото въплъщение на италианския национален дух. Джузепе е с европейска репутация на супермен, „героят на два свята“. Като признание за постиженията му, Италия е кръстила много „пиаци“ („пиаца“ е градски площад – централна точка) на името на Джузепе Гарибалди. Повечето градове, независимо дали са големи или малки, имат „Пиаца GARIBALDI“.
Защо се казваме Cafe Garibaldi?
На адриатическото крайбрежие, в централна Италия, в малък град Абруци, наречен КАЗАЛБОРДИНО, имаме много, много специална 97-годишна нона (баба). Тя всеки ден седи на балкона си с изглед към „Пиаца GARIBALDI“ и разговаря с познатите си, докато се събират на градския площад.
Въпреки че сме цял океан отделно от нашата скъпа баба, ние чувстваме, че сме с нея всеки ден, когато сме тук в „CAFE GARIBALDI“.

Други публикации