ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ТЕРОАРНО КАФЕ? НЕКА ВИ РАЗКАЖЕМ

ТЕРОАРНО КАФЕ HASKOVO mrcoffee.bg

Какво е ТЕРОАРНО КАФЕ?

 

ТЕРОАРНО КАФЕ ИЛИ КАФЕ С ПРОСЛЕДИМ И ЯСЕН ПРОИЗХОД

Тероарните кафета са кафета, идващи от един единствен регион или ферма, с проследим и ясен произход. Тези кафета са с характеристиките на точно определен терен, с определен климат, от определена почва и определена култура или метод на отглеждане. При тях винаги се откриват определени отличаващи се  вкусове и аромати. Поради специфичните климатчни условия тези вкусове и аромати се променят при всяка реколта.

Кое е най – важното условие едно кафе да бъде Тероарно? 

 

Едно от най – важните условия дадено кафе да бъде тероарно е неговата проследяемост. Така всеки, който употребява такъв тип кафе получава повече информация относно качеството, което почти винаги е много високо. Вижда се точният производител, а той от своя страна застава с името и репутацията си. Това е една от основните причини тези кафета да бъдат на по – висока цена от масовите предлагани на параза.

Single farm и Single estate

 

Single farm е кафе от определена ферма за което освен региона се знаят и конкретната ферма, и фермер, които са го произвели. Това е валидно при повечето тероарни кафета и зад тях почти винаги стои точно определена ферма.

Single estate са кафетата, произведени от кооператив, говорим за сдружение от няколко много малки ферми, които комбинират своята продукция, но при спазване на сходни или еднакви методи на отглеждане.

КАКВО Е MICROLOT?

 

Това е точно определена партида кафе от точно определена ферма. Най – често партидата е от един сорт кафе и е отгледана и обработена по определена методика. Това са най – качествените партиди, които могат да поднесат невороятни вкусови усещания.

 ТЕРОАРНО КАФЕ РЕЗЮМЕ

Съвкупност от климат и конкретни специфики на средата, при които кафето се превръща в уникален продукт невъзможен за възпроизвеждане на друго място. При кафе зърната няма смесвания с други, те са само от конкретния сорт и район. Това е усещане за точно определено място на нашата прекрасна планета.

Други публикации

GARIBALDI CAFFE mrcoffee.bg

ИСТОРИЯТА НА КАФЕ GARIBALDI

История на кафе GARIBALDI !!!   – КОМПАНИЯ –   СЕМЕЙНА ИСТОРИЯ   НИЕ СМЕ GARIBALDI – Нашите клиенти винаги са познавали и оценявали нашето кафе. Но не всеки знае,

Виж още