ЗАЩО ДА КУПУВАМЕ ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ

прясно изпечено кафе от хасково mrcoffee.bg

ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ ПРЕД МАСОВИТЕ МАРКИ КАФЕ

 

 

 Нека първо да помислим над разликата между масовите и прясно изпечените кафета.

 

ЦЕНА НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КАФЕ

 

Почти всички масови кафета използват и масов материал. Сега в момент, в който цените на кафето непрестанно вървят нагоре, за да може едно масово кафе да се задържи на пазара, то трябва да има отлична цена. Цени на кафето има всякакви, но ако искате да задържите масовия потребител вие сте длъжни  да намерите възможно най – ниска цена на суровината, с която работите. Разбира се тази цена почти винаги е за сметка на качеството.

При пресните кафета цената на суровото кафе винаги е висока. Това е така поради наличието на група от фактори. Много е важно да се знае, че при прясно изпечените кафета винаги се използва по висок клас зелено кафе, това гарантира винаги по високата цена, а тя е гаранция за отлично качеството. Няма значение дали ще пиете 100% Арабика, кафе смес от Робуста и Арабика или смес 100% Робуста, качеството ще бъде отлично.

 

ПАРТИДИ

 

Партидите на масовите кафета са големи, а проследяването им е трудно. Всъщност и почти никой не се нуждае от това, защото водеща е цената. В EU има приет закон за проследяване на кафето, който за момента се отлага. Но той по – скоро ще увеличи цената на масовите кафета вместо да постигни нещо повече. Това разбира се е проблем, както за потребителите, така и за производителите. Все пак при масовката важна е цената.

Партидите на по – високия клас зелено кафе са винаги малки. Проследяването им е един от най – важните фактори и никой не допуска компромис с него. Ако кафето не  може да се проследи няма как да разберем региона от който идва и какви вкусови качества да очакваме от него.

 

ИЗПИЧАНЕТО НА КАФЕТО

 

Изпичането на кафето е основен фактор влияещ директно на вкусовите качества на вашето еспресо. Колко и да е качествено зеленото кафе, което използвате – при неправилно печене, то може да бъде съсипано.

Тук е много важно да отбележим, че масовите кафета се пекат в големи пекарни. Средно количеството изпечено наведнъж кафе е около 250 – 300 килограма. Времето на изпичане е около 6-9 минути / в повечето случай 6 минути /. А кафе смесите се изпичат наведнъж.

 

КАКВО ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАФЕ СМЕСИТЕ СЕ ИЗПИЧАТ НАВЕДНЪЖ?

 

Това означава, че ако кафето, което пиете съдържа в себе си 3 различни сорта, те се изпичат наведнъж. Но вие трябва да знаете, че различните кафета от различните региони и различни сортове имат различна температура и време на изпичане. Това автоматично означава, че при масовката освен, че губите от вкусовите качества на материала / поради факта, че материалът нисък клас /. Вие губите такива и от изпичането. Защото няма как да получите най – добрият вкус, когато печете различните кафета заедно. Не случайно голяма част от масовите марки кафе са тъмно изпечени. При тъмното изпичане се прикриват до максимум дефектите на кафе зърната и се добавя горчивина за вкус.

 

ИЗПИЧАНЕ ПРИ ПРЕСНИТЕ КАФЕТА

 

При всички предлагани висок клас смеси прясно изпечено кафе, различните сортове се изпичат по отделно преди да се смесят. По този начин се извеждат най – добрите характеристики от всяко кафе зърно, а крайният резултат е перфектно и ароматно еспресо.

Прясно изпечените кафета се пекът на малки партиди / от 2 до 60 кг. /, в барабанни пекарни, което позволява много по – добър контрол над процеса на изпичане. Колкото е по – добър контрола, толкова по – високи са вкусовите качества на кафе зърната. Пресните кафета са предимно светло до средно изпечени, все пак при тях няма дефекти за прикриване, а крайната цел са високите вкусови качества, на които трябва да се насладите до максимум.
Комбинация на това изпичане и подбора на по – добри кафета, несъмнено увеличават до максимум качеството на консумираният от вас краен кафе продукт. Ние от mrcoffee.bg работим с най – добрите малки кафе фабрики, което е гаранция за професионално отношение към работния процес и страхотното качество на нашите продукти.

ОПАКОВКАТА

 
 

Нашите fresh roasted coffee се предлагат в DOY PACK опаковка от 1 кг., 0,500 кг., 0,250 кг. и 0,100 кг с цип и клапа с цел перфектно съхранение. Всички те са пуснати на пазара от втората седмица след изпичане. Две седмици е времето през, което кафето трябва да отлежи, за да повиши вкусовите си качества. В период от три до шест месеца след изпичане можете да се насладите първокачествено еспресо. Това е периодът през, който се запазват напълно всичко вкусове и аромати на изпеченото кафе. През този период някои от кафе смесите могат да съдържат огромна палитра от над 600 уникални аромата.

 

НАШИТЕ ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА СА:

 
 

Mr.Coffee е може би най – бързо развиващата се нова се марка кафе на зърна сред клас с продажби от над 6000 кг. месечно.

MONITTO е среден към висок клас марка кафе с продажби над 9000 кг. месечно.

Signore Boreto е отлично развиваща се висок клас марка кафе с продажби над 1500 кг. месечно. Под марката Signore Boreto се предлагат само висок и премиум клас кафе на зърна Specialty coffee.

Други публикации

кафемашина lapiccola grande intalia с подарък 300 e.s.e., pods, еднократни кафе дози haskowo mrcoffee.bg

LA PICCOLA OT ДЖАН ЛУКА ВЕНТУРЕЛИ

LA PICCOLA ИЛИ СВЕТЪТ НА МАЛКОТО   LAPICCOLA ОТ ДЖАН ЛУКА ВЕРТУРЕЛИ   LaPiccola е основана от Джан Лука Вентурели. LA PICCOLA е динамична компания със силно екологично убеждение, в

Виж още
кафемашина lapiccola gold emotions хаскoво mrcoffee.bg

КАФЕМАШИНА ЗА PODS, E.S.E. КАФЕ ДОЗИ

КАФЕМАШИНА ЗА PODS, E.S.E.  КАФЕМАШИНА ЗА PODS След дълги години игра с безкрайно разнообразие от кафемашини, гледах с много подозрение на външния вид на кафемашина за POD. Ето историята. След

Виж още