CAFFE CAGLIARI STORY. ИСТОРИЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО ОТ МОДЕНА

caffe-cagliari-story-haskovo-mrcoffee.bg

CAFFE CAGLIARI

CAFFE CAGLIARI, ИТАЛИЯ И ЕСПРЕСОТО,

Италия несъмнено е една от световните метрополии на кафето – и разбира се, родното място на еспресото. Италианците са развили различна кафе култура, варираща от избора на правилните кафе зърна до изпичането и смесването им. Не е необичайно семейните фирми в Италия да продължат в света на еспресото от поколения. Едно от тези семейства е семейство Каляри!

СЕМЕЙСТВО ОТ МОДЕНА

Историята на Caffe Cagliari е на семейство от Модена и представлява типичната история за последните 150 години на Италия. Това е история за мъже, пионери.
Водени от благородни идеали и голяма смелост, те прекосяват океана в търсене на по-добро бъдеще.
Основателят на CAGLIARI, Амброджио Каляри, пътува до Бразилия през далечната 1895 г., където си намира работа в плантазии за отглеждане на кафе. Благодарение на неговата решителност и сериозност и страст към кафето, той се захваща със селекцията, изпичането и комерсиализацията на зелено кафе.
Амброджо се мести от Сао Пауло в Бордо, за да разпространява бразилско кафе в Европа.
През 1909 г., се завръща в Модена и открива своята първа фабрика за печене и дегустация на кафе.

ПЪРВИ СТЪПКИ КЪМ РАЗПОЗНАВАЕМОСТ НА МАРКАТА CAGLIARI

Качеството на смесите е толкова е добрo, че само след две години печели златен медел на международния панаир в Генуа. Това разбира се е много силен актив за компанията, чиято основна цел е никога да не намаля качеството на предлаганиете от нея кафе смеси.

РАЗРАСТВАНЕТО НА CAFFE CAGLIARI И ПЪРВОТО ИМ ГОЛЯМО КАФЕНЕ

Caffé Cagliari се разраства бързо, премества се в по-големи съоръжения, а новооткритото им кафене се превръща в място за интелектуалци и писатели от италианската междувоенна епоха.

CAGLIARI – СЛЕДВОЕННИ ГОДИНИ

 

В следвоенните години компанията преминава към синовете на Амброзио Каляри, които продължават семейната традиция. Родени и израснали заобиколени от кафето, за което разполагат с отлични познания. Сега марката Cagliari е синоним на качествено еспресо. Компанията се разраства и се премества непрекъснато в по-големи съоръжения, следвайки технологичния напредък, съчетавайки го с италианската традиция за печене и смесване на кафе. Caffé Cagliari, освен популярността си в Италия, има присъствие в повече от 40 страни и стотици милиони почитатели на чудесното еспресо по цял свят, които държат на визията на Ambrosio Cagliari за качествено италианско еспресо.

Днес Caffé Cagliari продължава да бъде една от най-добрите марки италианско еспресо, но не спира дотук. Дейностите му включват училище за обучение на баристи, много технологични иновации, които гарантират качеството на кафето. Също така Cagliari разполага и с Музей на еспресо машини в Модена, който разгръща историята на любимото ни италианско кафе. Фирмата е активен член на Италианския институт за еспресо, пазител на автентичната еспресо традиция.

 

В НАШИ ДНИ

 

Caffé Cagliari еспресо се предлага в седем уникални бленда, предназначени да задоволят и най – взискателните фенове на италианското еспресо. От Crem Espresso, перфектната комбинация от арабика и робуста, до много популярните Gran Cafe и Gran Rossa. Каляри е гаранция за ароматна чаша еспресо. Смесването на кафеените зърна се извършва от специализирани блендери, които владеят много добре тайните на кафето. Печенето съчетава италианската традиция с най-новите технологии на компанията. В допълнение към популярните си етикети, Caffé Cagliari предлага и първокласни смеси като 100% Arabica Cagliari Elite и Bottega Del Caffe.

Чашата за еспресо често крие повече, отколкото разкрива: освен вълшебните кафе зърна, тя има знание, вкус, експериментиране и много история. Особено ако говорим за чаша Espagne Cagliari, това е абсолютно вярно. Опитайте еспресо Cagliari и се вслушайте в стогодишната история на едно италианско семейство – и италианското кафе като цяло.


CAFFE CAGLIARI  винаги е поддържало връзката с миналото си, със семейните ценности и с хората, избрали да му посветят целия си трудов живот.

 

COMPANY VIDEO CAFFE CAGLIARI

 

INTRODUSING CAFFE CAGLIARI

 

HOST 2023

Други публикации

GARIBALDI CAFFE mrcoffee.bg

ИСТОРИЯТА НА КАФЕ GARIBALDI

История на кафе GARIBALDI !!!   – КОМПАНИЯ –   СЕМЕЙНА ИСТОРИЯ   НИЕ СМЕ GARIBALDI – Нашите клиенти винаги са познавали и оценявали нашето кафе. Но не всеки знае,

Виж още