BIALETTI ИТАЛИАНСКА МАРКА КАФЕ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗОБРЕТЕНИЕ.

BIALETTI MOKKA EXPRESS HASKOVO mrcoffee.bg

КОИ СА BIALETTI И КОЙ Е АЛФОНСО БИАЛЕТИ? ТОВА СА ДВА ВЪПРОСА С ЕДИН СТРАХОТЕН ОТГОВОР.

 

BIALETTI кафе е Италианска марка за кафе и кафемашини с дълга традиция, а неиният собственик Алфонсо Биалети е изобретателят на едно най – значимите изобретения в кафе индустрията.
История на Bialetti започва през 1919 след Първата световна война. Алфонсо Биалети се завръща в родния си град Крузинало от Франция. След като работи десет години във френската алуминиева индустрия, той основава собствена компания в Италия. Произвежда алуминиеви продукти за дома: Alfonso Bialetti & C. Fonderia.
През 1933 година Алфонсо изобретява евтина домакинска кафемашина, като по този начин прави кафето много по – достъпно за повечето италиански семейства. Кафемашината MOKA – „КУБИНКА“ тип гейзер е известната с осмоъгълна си форма. Тя е създадена и впоследствие патентована от Алфонсо Биалети и италианския изобретател Луиджи де Понти през 1933 г. Точно както днес, тя се състои от три части: долен резервоар за загряване на вода, филтърна фуния за смляно кафе и горната зона, където е готовото кафе.

1 / The Bialetti Moka Express (Episode #1) – ЧУЙТЕ НАКРАТКО И ИСТОРИЯТА ЗА АЛФОНСО БИАЛЕТИ.

 

2 / Сравнение на Bialetti MOKA / КАФЕВАРКИ

 

ПРЕЗ 1958 г.  СЕ ПОЯВЯВА МУСТАКАТИЯТ

Репутацията на марката  се утвърждаваше. Това беше и благодарение на рекламата по време на паузите на телевизионната програма Carosello. Както и на комуникационните кампании, базирани на образа на Малкия човек с мустаци. Мустакатия човек Рисунка с молив от Пол Кампани, от тогава е символ на компанията и все още днес е включен в логото на марката на Gruppo Bialetti Industrie, както и в продуктите на марката Bialetti. Слоганът „О, да, да… изглежда лесно (да направиш добро кафе)!“ стана крилата фраза.

1993 г ЛЯСТОВИЦА ПРЕВЗЕМА БИАЛЕТИ / RONDINE TAKES OVER BIALETTI

 

Посветени на качеството и постоянно иновативен дух, поели по различни пътища, БИАЛЕТИ и Rondine обаче са свързани от тези два елемента. Това накара сегашния председател Франческо Ранцони да закупи от Faema целия капитал на Alfonso Bialetti & Co. Пет години по-късно Rondine и Alfonso Bialetti & Co. се сляха.

2006 г – ТЪРГОВСКИЯТ ПРОЕКТ Е СЪЗДАДЕН

 

Пренасяне на качеството, стила и дизайна на нашата гамата директно на клиентите. Това е мотивът зад проекта Bialetti Store, с откриването на първите едномаркови магазини за продажба на дребно.

2007 г – СТАРТИРАНЕТО НА ФОНДОВИЯ ПАЗАР

 

Историческа и значима дата за нас е на 27 юли Bialetti Industrie стана компания, регистрирана на онлайн фондовия пазар на италианската фондова борса.

2010 г – СИСТЕМАТА ЗА ЕСПРЕСО

 

Дългият и прецизен опит с кафе Bialetti прегръща предизвикателството на еспресо машините. С капсулите I Caffe d’Italia започна сетивно пътешествие през съвършенството на италианското еспресо кафе, подчертавайки разликите в навиците и вкусовете от север на юг.

2014 г – ТРАДИЦИЯТА СЕ ПРЕОТКРИВА:
ЕТО МОКА ИНДУКЦИЯ

 

Вкоренени в традицията, с поглед към бъдещето: упоритата работа и ангажираността на отдела за изследване и развитие на Bialetti пренасят класическата Moka в електрическите котлони, стъклокерамичните котлони и индукционните плотове. Това е благодарение на комбинация от материали: алуминиевият капак и колекторът за кафе са съчетани с нагревателен съд и фуния от неръждаема стомана. Печеливша комбинация!

2020 г – ИЗТОЧНИК НА РАДОСТ С РАДОСТ

 

Гамата машини за еспресо Bialetti е подобрена с пристигането на Gioia. Ултракомпактен (под 34 см дълбочина) и интелигентен, той внася вкуса на истинско италианско кафе еспресо в кухните на италианците. Освен това е екологичен: капсулите наистина са от рециклируем алуминий.

2021 г – ПЕРФЕКТНА МОКА:

 

КАФЕТО ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА МОКАТА
Вдъхновено от истинска страст и задълбочено познаване на продукта, Perfetto Moka е създадено, за да се превърне в кафето Bialetti за любителите на Moka. Процесът на смилане е проектиран и калибриран за използване на Moka. Luca Argentero е избраният посланик на марката.

 

Други публикации

GARIBALDI CAFFE mrcoffee.bg

ИСТОРИЯТА НА КАФЕ GARIBALDI

История на кафе GARIBALDI !!!   – КОМПАНИЯ –   СЕМЕЙНА ИСТОРИЯ   НИЕ СМЕ GARIBALDI – Нашите клиенти винаги са познавали и оценявали нашето кафе. Но не всеки знае,

Виж още