JULIUS MEINL – ПРЕДИ И СЕГА

julius meinl predi i sega haskovo mrcoffee.bg

Julius Meinl: ПРЕДИ И СЕГА

 

Julius Meinl представлява културата на виенските кафенета по света и съчетава традиция с дух на иновация. Повече от 150 години този семеен бизнес е синоним на най-висококачествено кафе и чай. Както и цялостно, персонализирано обслужване за хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия.

Култура, която издържа изпитанието на времето.

 

С корени в 19 век, ние сме израснали чрез много социални промени и технологични иновации. Кафенетата във Виена обаче винаги са били оживени места за срещи на артисти и свободомислещи. Това продължава и днес, тъй като всякакви хора ги посещават, за да четат, пишат, работят или просто да си починат.

През годините 1862 година.

 

J. Meinl I. отваря магазин за подправки в центъра на Виена, където продава зелено кафе на зърна, какао, чай, подправки, ориз и захар.

1877 година. 

 

J. Meinl I. революционизира печенето на кафе с процес, който той сам разработи. Зърната вече не влизат в контакт с въглищни газове. За първи път кафените зърна са без послевкус, като същевременно запазват пълния си естествен аромат.

1912 година.

 

Централата на компанията се премества на днешната J. Meinl-Gasse (улицата по-късно е кръстена на Julius Meinl II през 1954 г.) в 16-ти район на Виена, където можете да я намерите и днес.

1913 година.

 

J. Meinl е най-големият производител на кафе в Австро-Унгарската империя и в същото време най-големият вносител на кафе и чай в Централна Европа, икономическа зона с 50 милиона жители.

През 1924 година

Графичният дизайнер Джоузеф Биндер създава логото на Meinl, което се превръща в емблематичен етикет за кафе Meinl и по-късно в търговска марка на компанията.

През 1950 година Отваря се водещият магазин Julius Meinl на Graben 19 в град Виена, оставайки място номер едно за първокласни специалитети във Виена и до днес.

Зараждане на любимите J. MEINL кафе блендове.

 

1962 година По случай 100-годишнината на нашата компания се представя бленд кафе Jubilee” / „Юбилейно”/.

1980 година – Пуснато е първокласното кафе Präsident.

2004 година – Известният италиански дизайнер Matteo Thun лансира отново логото на J. Meinl и разработва дизайн на чаша Trend въз основа на формата на логото.

2008 година – По време на Европейското първенство по футбол през 2008 г. J. Meinl изгражда най-голямото кафене в света между Музеите по естествена история и Музеи по история на изкуството на Ringstrasse във Виена.

2009 година – Кафето 1862 Premium на Julius Meinl е лансирано за ресторантьорството. Характеризира се с изключителен вкус, уникален дизайн и най-съвременна технология.

2010 година – J. MEINL пускат се модерни опаковки, проектирани от Matteo Thun

2012 година – J. Meinl празнува 150 години от предоставянето на ненадминато качество и опит в кафето. Чаят J. Meinl се лансира отново под името „Изтокът среща Запада“.

2015 година – Събитието „Плати със стихотворение“ е световен успех.

2016 година – Новата концепция на Inspresso – Вдъхновяващите еспресо капсули – е въведена в търговията на дребно.

2017 година – Следвайки дълга семейна традиция в майсторството на кафето, J. Meinl пуска „The Originals“.

2018 година – J. Meinl разширява гамата си от студени напитки с пускането на колекцията Tea on the Rocks и иновативната серия кафе Cold Brew.

2019 година – J.Meinl Industrieholding GmbH има удоволствието да публикува своя първи Доклад за устойчивост.

2020 година – J. Meinl пуска новата си гама капсули INSPRESSO, която се състои от 7 различни капсули, направени от напълно биоразградим материал. Това означава още една малка стъпка към една по-добра планета за нас и нашите бъдещи поколения.

 

JULIUS MEINL. MORE THAN A MOMENT

 

Други публикации

GARIBALDI CAFFE mrcoffee.bg

ИСТОРИЯТА НА КАФЕ GARIBALDI

История на кафе GARIBALDI !!!   – КОМПАНИЯ –   СЕМЕЙНА ИСТОРИЯ   НИЕ СМЕ GARIBALDI – Нашите клиенти винаги са познавали и оценявали нашето кафе. Но не всеки знае,

Виж още