Интересно за Kimbo Caffe

MrCoffee.bg / Интересно за Kimbo Caffe

Интересно за Kimbo Caffe

Kакво е Kimbo? Краткият отговор е италианското изкуство да направите отлично Неаполитанско еспресо !!!

Но за нас от https://mrcoffee.bg/ по – интересен би бил дългия отговор на въпроса, с който при свободно време можете и вие да се запознаете. Нека започнем с Историятa на Kimbo caffe.

Kimbo S.p.A. е една от най-известните и популярни марки кафе в Италия, която олицетворява неаполитанската традиция на еспресо кафе. Основана през 1963 година, Kimbo е пример за успех на кафе „Произведено в Италия“. Започвайки от Неапол, който винаги е бил известен като световна столица на еспресото, не след дълго благодарение на автентичността и качеството на своите продукти Kimbo се разпространява в цяла Италия и по света. Предствянето на италианско кафе по света и подчертаването на ценностите и специфичните характеристики на еспресото от Неапол са само два аспекта от основната мисия на компанията, за висок клас кафе „Произведено в Италия“.

Качество преди всичко !!!

Превъзходството на продуктите на Kimbo се осигурява от внимателен подбор на суровини идващи от Южна Америка и Азия, постоянен точен контрол и пълна проследимост на всички производствени етапи. Освен това международните сертификати, като ISO 9001:2000 за системи за управление на качеството, базирани на най-строгите критерии, осигуряват запис на политиките на компанията в процедурите за управление, провеждани по отношение на околната среда и нейните ресурси.

След като достигне до интерпорта на Нола, кафето се съхранява в нови и ефективни складови помещения, използвайки високотехнологични системи за обработка и съхранение, след което се транспортира до завода на Kimbo, разположен в Мелито, където се смесва, пече и пакетира. Целият производствен процес е проектиран и изпълнен в съответствие с околната среда.

Благодарение на приемането на политики за пестене на енергия и интегрирана система за изхвърляне на отпадъци, глобалното въздействие върху околната среда от дейностите на Kimbo е изключително ниско. В благодарение на този резултат компанията е получила екологичен сертификат ISO 14001: 2004.

Продължавайки със стъпките на процеса, продуктите – вече готови за разпространение на пазара – се транспортират отново до Nola. От тук те се изпращат до всички вътрешни и международни дестинации. Всеки ден в завода се доставят 120-140 тона суровина, като 100-120 тона кафе се обработват и до края на деня напускат завода.

В допълнение към задълбочения контрол на всеки етап от производството стартиращ от качествен анализ на суровината до органолептичен контрол на готовите продукти, центърът за контрол на качеството участва в обучението на персонала и в разработването на нови рецепти.

За да гарантира не само отлични продукти, но и отлично обслужване, вътрешният център за обучение на Kimbo се ангажира с постоянни дейности по обучение и осъвременяване на търговския персонал, мениджърите на магазини и дистрибуторите на марката.

Износ на удоволствие

По отношение на присъствието на италианския пазар Kimbo заема второ място в сектора на търговията на дребно с над 10% пазарен дял. Kimbo развива силна дистрибуторска мрежа за износ генерираща 15% от общия оборот, която е насочена не само към Европа и нейните стратегически пазари: Франция, Обединеното кралство и Германия, но и към САЩ, Канада, Австралия и Южна Африка.

Една наистина отличителна връзка с традицията е в основата на комуникационните дейности на Kimbo, което води до рекламна кампания и създаването на ново лого, специално предназначено за чуждестранни пазари, което може да подчертае италианското изкуство за печене и смесване на кафе.

Междувременно ние от https://mrcoffee.bg/ сме силно впечетлени от история Kimbo caffe и продължаваме да четем с удоволствие!!!

Следвайки желанието си да изнася превъзходно кафе „Произведено в Италия“, Kimbo също създаде „Kimbo Espresso Italiano“, марка, която е насочена специално към чуждестранни пазари и която регистрира ръст от 24% през 2013 година, тенденция, която вероятно ще продължи. “Kimbo Espresso Italiano” заедно с рекламните кампании на Kimbo, показващи червена Vespa на преден план или млечна пяна в малка чаша оформена във формата на Италия, са създадени, за да подчертаят връзката между Kimbo и италианската традиция за превръщането на обикновени кафе зърна в превъзходна напитка.

Kimbo – Продукти

В рамките на различните канали за търговия Kimbo предлага широка гама от кафе продукти: Gold 100% Arabica, Classico, Espresso Napoletano, Top Flavour 100% Arabica, Superior Blend, различни видове хартиени дози E.S.E., капсули Nespresso, които ние от https://mrcoffee.bg/ с най – голямо удоволствие предлагаме на вашето внимание. По-специално различните видове, кафе дози и капсули са предназначени да отговарят на сегмента за домашно потребление.

В гамата от блендове е възможно също така да намерите Kimbo Decaffeinato, отлично безкофеиново кафе, което запазва всички качества на класическото еспресо, и Kimbo Espresso Integrity, уникално еспресо, направено от 100% зърна арабика, произведено в подкрепа на дъждовната гора Глобална инициатива на Алианса.

Посетете нашият магазин и се запознайте с всички предлагани от нас кафе продукти на марката Kimbo. При нас ще откриете голямо разнообразие СТРАХОТНИ ЦЕНОВИ КОМБО ОФЕРТИ. Благодарим, ви че бяхте с нас.