Интересно за Julius Meinl

MrCoffee.bg / Интересно за Julius Meinl

Интересно за Julius Meinl

Преди повече от 150 години е основана една от водещите кафе компании в Европа – Julius Meinl. Тази семейна фирма синоним на висококачествени напитки от кафе и чай за първи път през 1862 година отваря магазин за подправки в центъра на Виена, където продава зелено кафе на зърна, какао, чай, подправки, ориз и захар.
През 1877 година Julius Meinl променя традиционното изпичане на кафето като използва процес, разработен от самия него. Кафените зърна вече нямат контакт с газовете от въглищата и тогава за първи път те нямат остатъчен вкус, а запазват напълно естествените си аромати.

  • Орез 1912 година централата на компанията е преместена на Julius Meinl – Gasse, улицата, която през 1954 година е наречена на името на Julius Meinl II в 16-ти район на Виена, където можете да я видите и днес.
  • През 1913 година Julius Meinl е най-голямата компания за изпичане на кафе в Австро-Унгарската империя и същевременно най-големия вносител на кафе и чай в Централна Европа.
  • Графичният дизайнер Джоузеф Байндър създава логото на Meinl през 1924 година, което става емблематично за кафето Meinl, а по-късно и негова търговската марка.
  • През 1950 година е открит представителен магазин на Julius Meinl на №19 Graben във Виена. Този магазин и до днес остава място №1 за първокласните специални продукти на Meinl във Виена.

От 1962 година до наши дни компания пуска на пазара различни разновидности от своите страхотни кафе изкушения.

  • 1962 година по повод на 100 годишнината на нашата компания, се създава кафе “Jubilee”.
  • 1980 година е годината на първокласното кафе „Präsident“.
  • 2017 година следвайки дългогодишната семейна традиция на майсторство, Julius Meinl създава и пуска на пазара “The Originals”.

В Julius Meinl e отделено изключително много внимание, време и усилия, за да се гарантира най – високо качество на предлаганите кафета. На всяко ниво от работната верига са въведени системи за поддържка и контрол на качеството, които започват от снабдяването и достигат до последната т.е производствената верига. Ние от mrcoffee.bg сме сигурни, че това е една от основните причини тази световно известна марка кафе да е на едно от челните места в Европа.
В миналото и днес Виенската кафе култура винаги е била и ще бъде символ на социалния живот в най-добрата му светлина. Кафенето е място, където се събират различни хора, за да обсъдят мечтите си, да потънат в мислите си, да споделят идеите си или просто да поседят тихо, наблюдавайки динамичния живот около себе си. С чаша кафе, сервирано по традиция на сребърен поднос, човек може да седи в кафенето с часове, без да се налага да поръчва нещо друго и да се чувства у дома си. Именно тук, в тази възхитителна институция, изпълнена с история, емоции и живот, се ражда поезията.

Ако и вие като нас сте възхитени от историята на виенския производител на кафе може да разгледате нашият магазин и ще откриете едни от най – добрите предложения на кафе с марката Julius Meinl.