ЗАЩО кафето трябва да бъде прясно изпечено?

MrCoffee.bg / ЗАЩО кафето трябва да бъде прясно изпечено?

ЗАЩО кафето трябва да бъде прясно изпечено?

Колкото е по-свежо едно кафе, толкова вкусът и ароматът му са по-добри. 

Изпеченото кафе е нетрайна стока, точно както току що направеният фреш от свежи плодове или смути от зеленчуци.

При правилно съхранение в качествена опаковка максимумът от аромати се съдържа в кафето до 60 дни след изпичане, а те са около 800. Прясно изпечените кафета на зърна се опаковат веднага след изпичане в подходяща опаковка, като по този начин вие получавате най – добрият вкус и аромат.

Вкусовите характеристики на кафето се постигат до голяма степен чрез негово изпичане.

По – точно казано балансът между захари и киселини се постига чрез начина на изпичане, и цвета до който се пече конкретното кафе. Всяко кафе има различна температура на изпичане. Поради това е много по – добре всеки вид кафе да изпича отделно и след това различните видове да се смесват в конкретна смес. По този начин се извеждат най – добрите характеристики от всяко зърно, а крайният резултат е перфектна и ароматна кафе напитка. По – светло изпечените кафета особено сорт Арабика ни дават възможност вкусим едно огромно разнообразие от над 800 аромата, които се намират в тях след изпичане. Средно изпечените кафета сорт Робуста са най – богати на кофеин. Много тъмно се изпичат дефектните кафета с цел да се прикрият техните дефекти.

Всеки е чувал, че кафето е диуретик, защото кара хората да ходят до тоалетната по-често и води до дехидратация.
И да и не.

Както споменахме по – горе много кафета се изпичат доста тъмно с цел прикриване на дефектите на изключително ниският клас зърна. При такова изпичане кафето има неприятен горчив вкус, който автоматично задейства защитните сили на организма, които го възприемат като отрова и търсят вариант да го изхвърлят. От друга страна консумацията на висококачествено светло или средно изпечено кафе няма да бъде възприета от организма като отрова, а това гарантира, че няма да загубите и грам вода. Хубавото качествено светло или средно изпечено кафе може да се пие по всяко време дори и вечер преди лягане. То няма да повлияе отрицателно на съня Ви. 

Начина на съхранение.

Зелените кафе зърна могат да се съхраняват на сухо и прохладно място почти година и при това те почти не губят своите вкусови качества. Изпечените зърна от своя страна започват да губят аромата и вкуса си още на втория ден след обработката. Затова ние от Mr.Coffee използваме DOY PACK опаковка с цип и клапа с цел перфектно съхранение на кафето и без загуба на вкусови качества.

До колко време след приготвяне трябва да изпиете кафето? 

Кафето започва да влошава своите вкусови качества 30 минути след направата му, или това е времето необходимо за неговото изстиване. След това трайността му е около 4 часа.След този период маслата, които се съдържат в него, започват да се развалят, влошавайки по този начин вкуса на напитката.

Качественото прясно изпечено кафе не причинява киселини и болки в стомаха. Качественото кафе не стресира организма.

Кафето е балсам за тялото. То е полезно, когато е качествено. Какво означава това ? – Висококачествени, правилно изпечени кафени зърна.

Ние от MrCoffee знаем всичко, горе описано и затова създадохме за вас 3 марки кафе на зърна с цел да получите най – високо качество на крайната приготвена напитка пред вас.